ØLBRYGNING OG ØLHISTORIE
- en uge med smag, håndværk og gode fortællinger
Øl er jo ikke bare øl. Selvom vi i det nordlige Europa typisk vil pege på en pilsner som definitionen på en øl, så er pilsneren i sin type kun en lille brøkdel af de forskellige varianter i kartoteket over forskellige spændende og mere eller mindre komplekse øltyper.
Kom med bagom hemmelighederne i øllets brygning og historie
I løbet af ugen, vil vi sammen forsøge at gøre os klogere på de historier og teknikker der gemmer sig i øllets verden. Vi skal både introduceres til de store bryghuse i Danmark og deres betydningsfulde position i historien, samt forstå de tradtionelle kulturer og opskrifter fra lande som eksempelvis Belgien og Tyskland.
Besøg på bryggerier
Vi vil besøge både et stort og etableret bryghus, samt en hjemmebrygger der fokuserer på grundigt håndværk i sine eksperimenterende opskrifter.
Brygningen af dit eget øl
Vi vil selvfølgelig brygge vores eget øl, som du vil få mulighed for at tage med hjem.
Kurset er både for dig som er ny og nysgerrig på at brygge dit øl, samt for dig som allerede har let erfaring og ønsker at udvikle dit hjemmebryg.
Ølsmagning
Der vil dagligt indgå smagning i ugens program, med sund fornuft.
Du kan tilmelde dig her

RY CLASSIC
DATO
Uge 26 | d. 22. juni – 28. juni 2025
PRISER
Voksne: 5.600,-
Unge under 25 år: 3.600,-
Underviser på Ølbrygning og Ølhistorie: Peter Ravn
Kursusleder: Johan Elm Mikkelsen
Grafik | Keramikværkstedet | Ro i kajakken | Skriv dig glad | Krop og sjæl i naturen | Ølbrygning og Ølhistorie
Få mere information om
Ry Classic på Ry Højskole
Hvis du har spørgsmål til de forskellige emnekurser eller generelle spørgsmål til sommerkurset Ry Classic, så er du velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontoret er åbent:
Mandag – Torsdag
kl. 9.00 – 16.00
Fredag
kl. 9.00 – 13.00