ØLBRYGNING OG ØLHISTORIE

- en uge med smag, håndværk og gode fortællinger

Øl er jo ikke bare øl. Selvom vi i det nordlige Europa typisk vil pege på en pilsner som definitionen på en øl, så er pilsneren i sin type kun en lille brøkdel af de forskellige varianter i kartoteket over forskellige spændende og mere eller mindre komplekse øltyper.

Kom med bagom hemmelighederne i øllets brygning og historie
I løbet af ugen, vil vi sammen forsøge at gøre os klogere på de historier og teknikker der gemmer sig i øllets verden. Vi skal både introduceres til de store bryghuse i Danmark og deres betydningsfulde position i historien, samt forstå de tradtionelle kulturer og opskrifter fra lande som eksempelvis Belgien og Tyskland.

Besøg på bryggerier
Vi vil besøge både et stort og etableret bryghus, samt en hjemmebrygger der fokuserer på grundigt håndværk i sine eksperimenterende opskrifter. 

Brygningen af dit eget øl
Vi vil selvfølgelig brygge vores eget øl, som du vil få mulighed for at tage med hjem. 

Kurset er både for dig som er ny og nysgerrig på at brygge dit øl, samt for dig som allerede har let erfaring og ønsker at udvikle dit hjemmebryg. 

Ølsmagning
Der vil dagligt indgå smagning i ugens program, med sund fornuft. 

Du kan tilmelde dig her

RY CLASSIC

DATO
Uge 26 |
d. 22. juni – 28. juni 2025

PRISER
Voksne: 5.600,-
Unge under 25 år: 3.600,-

Underviser på Ølbrygning og Ølhistorie: Peter Ravn

Kursusleder: Johan Elm Mikkelsen

Få mere information om
Ry Classic på Ry Højskole

Hvis du har spørgsmål til de forskellige emnekurser eller generelle spørgsmål til sommerkurset Ry Classic, så er du velkommen til at skrive eller ringe til os.



Kontoret er åbent:


Mandag – Torsdag
kl. 9.00 – 16.00

Fredag
kl. 9.00 – 13.00

Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?