
RY FOR FAMILIER
Sommerhøjskole
- leg, kreativitet, musik og fællesskab for hele familien
Tag familien med på højskole i sommerferiens uge 28: Vi tilbyder 6 forskellige moduler, hvor børn, forældre og bedsteforældre med børnebørn kan deltage sammen (børn skal være fyldt 10 år). Man er også velkommen uden børn.
Natur og friluftsliv
Fra Ry Højskoles have og park er der direkte adgang til Møllesø og Gudenåen på kanten af et af Danmarks største skovområder. Vi har egen badebro, friluftssauna, plateauer i træerne og klatrefaciliteter, der kan udfordre børn og voksne i alle aldre.
Teatersal, musiklokaler og værksteder
Den syvkantede teatersal med sminkerum er tumleplads for skuespillere, og musiklokalerne er veludstyrede med sanganlæg og masser af instrumenter. Keramikerne og Co2-svejserne arbejder enten udendørs eller i vores værksteder. Plante- og designholdet indtager Amfi-scenen og gør den til et sprudlende værksted.
Familiekursus
Kort sagt: familiekurset er den perfekte ramme for en uge for børn, unge, forældre og bedsteforældre, der ønsker inspiration til oplevelse, leg, læring og samvær på tværs af alder, fysik og forudsætninger.
Program for 2025
Det endelige program for Ry for Familier 2025 er endnu ikke helt færdigt. Men du kan få en god fornemmelse af ugens program, ved at orientere dig om tidligere års program for Ry for familier her.
RY FOR FAMILIER
DATO
Uge 28 | 6. JULI – 12. JULI 2025
PRISER
Voksne: 5.600,-
Unge under 25 år: 3.600,-
Børn 10 – 17½ år: 2.800,-
Kursusleder: Mads Strange Laursen
Moduler
Børn og voksne deltager sammen på alle moduler, men behøver ikke som familie at vælge det samme.
Formiddagene og eftermiddagene
Hver formiddag deltager man i sit valgte modul. Eftermiddagene byder på fællesoplevelser og forskellige faglige og sociale aktiviteter.
En del af et klassisk højskoleophold
På familiekurset bliver du en del af et klassisk højskoleophold med morgensamling, fortælling, sang, leg, samtaler og hyggeligt samvær.
FAQ
Ry for familier
Kurset er for alle fra 10 år og opefter – Små eller store børn, forældre, bonusforældre, bedsteforældre, eller noget helt fjerde. Det vigtigste er lysten til fællesskab og oplevelser sammen.
Dagen starter med morgenmad og morgensamling, deles op i alderssvarende grupper. Om eftermiddagen er der fælles aktiviteter, ture, værksteder og tid til fri leg. Aftenerne byder ofte på lejrbål, sang, hygge og fortællinger.
Gennemsnitsalderen for elever på teater og scenekunst er den samme som for resten af skolen, nemlig ca. 21 – 22 år. Der er en aldersspredning mellem 18 og ca. 30 år.
Ja, faget er super relevant for alle. Du lærer dig selv bedre at kende og du bliver øvet i at formidle, fortælle og træde op foran andre mennesker.
I første omgang vil vi anbefale at du kommer forbi og besøger skolen og får en generel introduktion til Ry Højskole i sin helhed. Her vil du også få mulighed for at høre meget mere om teater og scenekunst på Ry Højskole.

Natursafari for familier
Vi udforsker naturen og udfordrer hinanden i kanoflåder og leg i skolens have ved Gudenåen.
Vi skal ro i kano og kajak. Vi skal afprøve vores mod og samarbejde, når vi klatrer på Himmelstigen eller havens træer, og vi skal nyde udelivet, når vi laver mad over bål, og når vi tager på tur og overnatter i det fri.
Læs mere om Natursafari for familier
Underviser: Marie Riis, Amalie Holmberg, Frands Toudal
Keramisk værksted
Har du nysgerrige hænder, og har du mod på at give dig i kast med lerets forunderlige univers? Så kom med til en uges fordybelse og leg i keramikværkstedet på Ry Højskole.
Vi skal bygge mystiske dyr og væsener, dejlige kopper med sjove overflader og måske en ny favorit til vindueskarmen. Du bliver præsenteret for basale formgivningsteknikker og du får også mulighed for at prøve kræfter med drejeskiven. I starten af ugen præsenteres et tema, som vi vil tage udgangspunkt i, når de forskellige opgaver og teknikker vises. Alle kan være med, uanset forkundskaber.
Læs mere om Keramisk værksted
Underviser: Birgit Marie Østerby


Teater for familier
Vi skal arbejde med nogle af teatrets grundelementer, vi skal improvisere, og vi skal afprøve hinanden og os selv på gulvet bl.a. indenfor de forskellige discipliner i teatersport.
Vi skal også arbejde med status, roller og gode historier, men først og fremmest skal vi hitte på, lege og spiller en masse teater med og for hinanden.
Læs mere om Teater for familier
Underviser: Katrine Weigelt Nielsen og Anne Majgaard Basse
Svejs dig glad
Du lærer i begyndelsen af ugen det grundlæggende omkring teknik og sikkerhed, så vi hurtigt kan komme i gang med at konstruere opfindsomme, mærkelige maskiner.
Måske bygger vi mekaniske cykler af genbrug og alt det vi sammen finde på.
Læs mere om Svejs dig glad
Underviser: Niels Rahbæk og Thomas Vedel


Planter og design
Jord, blomster og beskidte fingre er et must, når vi sammen forbinder ideer og natur til nye design. Det bliver en uge, hvor håndarbejde er i fokus.
Underviser: Kaja Skytte og Benthe Boesen
Musik på tværs
Her skal der spilles musik, rokkes med rytmer og rulles med stemmer. Måske spiller vi musikken på en helt anden måde end dens oprindelige form. Der er plads til leg, sammenspil, og glæde på vores Musik på tværshold.
Underviser: Anders Graae og Kristian Skårhøj

Få mere information om
RY FOR FAMILIER på
Ry Højskole
Hvis du har spørgsmål til de forskellige workshops eller generelle spørgsmål til sommerkurset RY FOR FAMILIER, så er du velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontoret er åbent:
Mandag – Torsdag
kl. 9.00 – 16.00
Fredag
kl. 9.00 – 13.00