KERAMISK VÆRKSTED / RY FOR FAMILIER UGE 28

KERAMISK VÆRKSTED – Har du nysgerrige hænder, og har du mod på at give dig i kast med lerets forunderlige univers? Så kom med til en uges fordybelse og leg i keramikværkstedet på Ry Højskole.

Formgivningsteknikker og drejeskive
Vi skal bygge mystiske dyr og væsener, dejlige kopper med sjove overflader og måske en ny favorit til vindueskarmen. Du bliver præsenteret for basale formgivningsteknikker og du får også mulighed for at prøve kræfter med drejeskiven.

Udendørs rakuovn
I starten af ugen præsenteres et tema, som vi vil tage udgangspunkt i, når de forskellige opgaver og teknikker vises. I slutningen af ugen brænder vi al keramikken i vores udendørs rakuovn – en isoleret olietønde, opvarmet med en gasbrænder. Rakubrændingen er en traditionel asiatisk brændingsmetode og er en spændende, actionpræget og sjov måde at brænde keramikken på. Glasurerne bliver levende og måske metalliske i overfladen, og får ofte fine krakelerede mønstre. Her er plads til uforudsigeligheder, overraskelser og begejstring.

Alle er velkomne
Alle kan være med, uanset forkundskaber. Vi ses i værkstedet!

Underviser, priser og tilmelding

 

Underviser
Birgit Marie Østerby

Priser
Voksne: 5.600,-
Unge under 25 år 3.600,-

Tilmelding
Tilmeldinger til sommerkurserne starter 6. november 2023 kl. 12.00

Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?
Underviser: Anne

BRODERI & BUDSKAB er en del af valgfagene på Ry Højskole