RY CLASSIC UGE 26 | 22. JUNI – 28. JUNI 2025

Velkommen til en uge med klassiske højskolefag på Ry Højskole. Her kan du opleve et koncentrat af det, der foregår på længere højskoleophold. På Ry Classic sker det hele bare på én uge.

Tilmelding til emnekurser og en del af det klassiske højskoleophold
Du tilmelder dig et af emnekurserne, der er beskrevet nedenfor, men bliver del af et klassisk højskoleophold, der tilbyder samvær med masser af andre mennesker.

Vi begynder dagen med morgensamling. Inden da har nogen allerede, dyrket morgenyoga, løbet en tur i skoven eller har svømmet i Møllesø.

Senere deler vi foredrag, koncerter, måltider, sangtimer, naturoplevelser og søvnmangel på tværs af de enkelte workshops. Her kan man se programmet fra Ry Classic 2024. Det nye program er endnu ikke færdigt, men vil ligne i strukturen.

Det faglige finder du her
Den faglige fordybelse finder sted på de enkelte workshops, hvor man kan arbejde med ting man holder af, eller lade sig udfordre af fag man endnu ikke kender.

Se dig om på Ry Classic og på de andre sommeruger på Ry Højskole.

Kursusleder: Johan Elm Mikkelsen

Pris 
Priser
Voksne: 5.600,-
Unge under 25 år 3.600,-

Tilmelding
Tilmeldinger til sommerkurserne starter 4. november 2024 kl. 12.00.

Grafik 

Velkommen til en uge i kreativitetens og kunstens tegn!

I denne uge vil du blive introduceret til forskellige grundlæggende grafiske teknikker indenfor både højtryk, plantryk og dybtryk. Vi skal eksempelvis fordybe os i det klassiske linoleumssnit, prøve kræfter med koldnålsradering og eksperimentere med forskellige monotypier, herunder blandt andet cyanotypi.

Tegning vil være en del af kurset som et skitseredskab, så der vil dagligt også være forskellige tegneøvelser.

Underviser: Karen Fogtmann

Keramikværkstedet

I denne uge vil vi arbejde med raku. I vil blive præsenteret for teknikker som pincet pots, plade teknik og moddelering. Det vil også være muligt at prøve kræfter med drejeskiven.

Det er både muligt at deltage som helt nybegynder eller som øvet, der ønsker nye input.

Underviser: Helene Keis, keramiker

Ro i kajakken

Med Mossø til den ene side og Julsø til den anden side er Ry et paradis for kajaksejlere.

Undervisningen vil først og fremmest foregå på vandet. Kajakken er let at gå til, og vi lærer teknikken gennem sejlads. Vi skal hurtigst muligt være så sikre, at vi kan tage på tur og opleve søhøjlandet fra søsiden.

Underviser: Else Lerstrup Pedersen

Skriv dig glad

Denne uge skal handle om at finde vej forbi vores indre kritiker og helt derind, hvor vores vigtigste fortællinger ligger gemt. Sammen skal vi afprøve fem forskellige metoder til at få flow i skriften, så vi kan skrive det, vi drømmer om. Undervejs vil vi læse inspirerende eksempler fra litteraturen – og vi vil øve os i at læse hinandens tekster og blive læst på en måde som udvikler os.

Underviser: Anna Klahn

Krop og sjæl i naturen

Naturen sætter rammerne og inviterer til fordybelse, fysisk udfoldelse og væren. Hver dag med yoga, meditation og vandringer i Søhøjlandets smukke natur.

Kurset er en invitation til at (gen)finde balancen og minde os om, at vi har masser af ressourcer at trække på.

Underviser: Eva Michaelsen, pilgrimsvandrer, foredragsholder og underviser i yoga, dans og mindfulness

Ølbrygning og Ølhistorie

Har du overvejet, om du skulle prøve at brygge dit eget hjemmebryggede øl? Eller har du måske allerede kastet dig ud i kunsten, og gerne vil lære nyt?

Vi vil sammen blive klogere på processen fra kornet på marken til øllet i flasken. Vi dykker ned i historien og kulturen, og så skal vi naturligvis smage og debattere os igennem et bredt spektre af forskellige øltyper fra hele verdenen. 

Derudover skal vi på besøg på et par spændende danske bryggerier, inden vi slutter ugen med at producere vores eget hjemmebryggede højskole-øl

Underviser: Peter Ravn

Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?
Underviser: Anne

BRODERI & BUDSKAB er en del af valgfagene på Ry Højskole