fællesfag og hverdagens rytme

Som du kan se på skemaet, er der hver dag og hver uge en række fælles aktiviteter, som går igen. Hverdagene starter med sund, varieret og lækker morgenmad fra kl. 7.30 – 8.00

Morgensamling
Efter morgenmaden mødes alle i foredragssalen til morgensamling. Her starter vi med at synge en sang fra højskolesangbogen og så har enten en lærer eller elev planlagt en aktivitet, et oplæg eller noget helt tredje. Formålet er at blive inspireret og få en god start på dagen i det store fællesskab. Efter morgensamlingen fordeler alle elever sig ud på de undervisningshold de er på og ses igen til frokost. 

Frokost
Hver dag fra kl. 12.00 – 12.30 serveres der lækker og velsmagende frokost i spisesalen. Køkkenet på Ry Højskole er en historie for sig og du skal glæde dig til at blive inspireret af de lækre retter, som bliver serveret. Køkkenet har fokus på at lave grøn, bæredygtig og velsmagende mad. 

Højskoleaften
En højskoleaften kan være et foredrag, koncerter, teaterforestillinger, sangaftner eller måske debatter om aktuelle problemstillinger. Nogen gange står vi selv for dem, men ofte inviterer vi gæster. De første 6-8 uger er planlagt når holdet starter, senere er eleverne med til at bestemme indhold og program.

Fællestimer
Der er i løbet af ugen nogle fællestimer, som kan ligne højskoleaftnerne. De kan også handle om at stille skarpt på det fælles liv på skolen eller handle om at planlægge program for studieture eller en festival.

Fællesmødet – et demokratisk forum
Fællesmødet der finder sted hver onsdag mellem 13 og 14 er skolens demokratiske forum. Eleverne står på skift for mødets dagsorden og afvikling. Her tages beslutninger om et fælles program i fritiden, og man enes om budget og bevilger den nødvendige økonomi.

Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?
Underviser: Anne

BRODERI & BUDSKAB er en del af valgfagene på Ry Højskole