Rejser til udlandet på Ry Højskole i 2024

Rejser på ry højskole

Verden omkring os er spændende og venter bare på at blive besøgt. Nogen har allerede været på lange rejser i udlandet, inden de kommer på højskole. Andre håber på at finde en eller flere rejsekammerater undervejs i højskoleopholdet og komme afsted på deres livs bedste rejse: Rejs med ud i verden med Ry Højskole!

På Ry Højskole har vi sat flyrejserne på standby, og afventer de C02-neutrale og bæredygtige fly. Indtil da foregår rejser på Ry Højskole med tog eller bus. Og nogle sker endda til fods, på cykel, knallert eller i en kajak.

På alle lange kurser på højskolen indgår en studietur, som er for alle. Vi rykker vores hverdag ud af de normale rammer, men fortsætter vores højskole i Berlin. På hovedfaget Verden omkring os indgår en særlig “skattejagt”, der indebærer rejser til europæiske byer eller områder.

Friluftsliv rejser om vinteren til Norge og i sensommeren til Sverige. Rejsemålene er ikke så fjerne. Til gengæld har vi udviklet vores studieture så de kan noget andet end rejsemålene i fjerne lande kan tilbyde. – Og så koster rejserne jo heller ikke så meget…

Kultur og workshops i berlin

Der er nogen, der aldrig har været i Berlin. Mange har, og nogen har endda har boet der i længere tid. På Ry Højskole rejser vi sammen til Berlin.

Rejse til en kulturel hovedstad

Uanset hvilken erfaring man har med Berlin, så er der altid en god grund til at besøge byen, der siden murens fald har været Europas kulturelle hovedstad.

Workshops

Når vi tager på studietur i Berlin er det ikke for kun at være turister. Inden rejsen planlægger vi en række workshops, og måske du har en helt særlig ide, eller kender et hemmeligt sted?

Fleksibel trafik

Selvom vi køber kort til U-bahn, kan det godt være du foretrækker cykelturen rundt i Berlin. Måske skal du på tegneworkshop i Zoologischer Garten, til danseundervisning på et af de mange danseinstitutter, i musikstudier, eller løbe på rulleskøjter på Tempelhoff.

Vi bor lige i midten

Vi bor centralt på Alexanderplatz, hvor hver dag begynder med en morgensamling, dagens aftaler og fordeling på workshops.

PÅ EVENTYR OG SKATTEJAGT I EUROPA

Journalistisk orienteringsløb

Hovedfaget Verden omkring os afslutter forløbet med et journalistisk orienteringsløb rundt i Nordeuropa, hvor vi krydser både kulturelle og geografiske grænser. Vi forsøger på denne tur at samle en fælles historie om, hvor Europa er på vej hen.

Unge i Europa

Rejsen byder på forskellige ruter, oplevelser og opgaver, der har det fælles formål at belyse, hvordan unge oplever Europa i dag.

Dokumenterer og deler

Gældskrise, Brexit og nationale separatistbevægelser har sat det europæiske fællesskab på prøve, men selvom drømmen om Europa i de sidste år har fået nogle slag, lever den endnu. Vi dokumenterer undervejs, og turen afsluttes med, at vi deler fortællingen om rejsen for resten af højskolen.

Bæredygtig rejseform

Nå ja … Vi flyver jo ikke. Vi skal på interrail rundt i Europa…

Rejserne på Friluftsliv og Verden omring os har en særskilt pris. Se mere om priser her.

REJSER TIL UDLANDET MED HOVEDFAGET FRILUFTSLIV

På hovedfaget Friluftsliv går rejsen til Sverige i september og til Norge i februar.

Skærgård og laguner

I sensommeren gælder det en havkajaktur i den svenske skærgård i et eventyrligt område med laguner, naturlige havne, sandstrande og hundredevis af små øer. Uanset vejr og vind er der mulighed for at nyde det stille vand mellem øer og vige og at udfordre sig selv på Skagerraks bølger.

Midt i den vilde norske natur

I februar afslutter Friluftsliv med et møde med den norske natur. Det er et møde med naturens kræfter og kontraster. Små afstande, farvestrålende solnedgange og oplevelsen af stjerner, der uden forstyrrende bylys ligger i tykke lag på himlen. Glæden over varme, lys, latter og fortælling ved bålet i lavuu (teltet), åbne vidder og frostgrader udenfor.

Rejsepris

Rejserne på Friluftsliv og Verden omring os har en særskilt pris. Se mere om priser her.

Vælg en højskole med rejser

Oplevelser, kultur og venner for livet: At tage på højskole er en eksistentiel rejse i sig selv. Og på Ry Højskole rejser vi til udlandet som en del af dit højskoleophold.

Har du spørgsmål til højskolens rejser til udlandet, er du altid velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe til os på tlf. 86 89 18 88.

Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?
Underviser: Anne

BRODERI & BUDSKAB er en del af valgfagene på Ry Højskole