Højskoler for unge: Oplev musik og teater på Ry Højskole

Drømmer du om at fordybe dig i musik og teater? Så er Ry Højskole det perfekte sted at udfolde sig! Her kan du møde ligesindede, få undervisning af dygtige instruktører og musikere, og samtidig have det sjovt og skabe minder for livet. 

En højskole for unge med passion for musik og teater

Ry Højskole er det perfekte sted for dig, der har en passion for musik og teater. Her kan du udforske din kreative side, udvikle dine talenter og møde ligesindede. Skolen tilbyder et bredt udvalg af kurser indenfor både teater og musik, så alle kan finde noget, der interesserer dem.

For dig med interesse i teater og scenekunst tilbyder Ry Højskole et spændende program, hvor du får mulighed for at arbejde med alt fra skuespilteknikker til improvisation.

Læs også: Hvordan bliver man skuespiller?

Er du mere interesseret i musikken, har Ry Højskole også masser at byde på. Du kan få undervisning i alt fra sangskrivning til produktion, samt mulighed for at spille sammen med andre elever og prøve en masse forskellige instrumenter.

Læs også: Lav din egen musik: En guide til musikproduktion 

Fem ting der gør det fedt at lære om musik og teater på en højskole

1. Et fedt fællesskab

Alle elever har lysten til at lære og udvikle sig inden for musik eller teater, hvilket skaber et miljø, hvor man kan inspirere hinanden og udveksle erfaringer. Det er fantastisk at være omgivet af mennesker, der deler den samme passion som en selv, da det åbner op for nye perspektiver og muligheder.

2. Samme interesser

Når man deler interesse med andre, er det ofte også nemmere at danne venskaber og skabe et stærkt fællesskab. På Ry Højskole vil du hurtigt føle dig som en del af et fællesskab, og du vil opleve mange andre der er lige så passionerede omkring musik og teater.

3. Mulighed for fordybelse

Eftersom du bor på højskolen, har I en enestående mulighed for at fordybe jer. Du vil være omgivet af ligesindede og dedikerede mennesker, som deler samme passion for musik og teater. Dette skaber et inspirerende og motiverende miljø, hvor I kan udvikle jer og lære af hinanden.

4. Personlig udvikling

Når du deltagelse i vores musik- eller teaterprogram får du chancen for at udforske og forfine din egen unikke stil og måde at udtrykke dig på. Her får du nemlig muligheden for at eksperimentere med forskellige genrer og teknikker, hvor du helt sikkert vil opleve nye sider af dig selv som kunstner.

5. Forbedret evner

Du vil få undervisning af erfarne og dygtige undervisere, som giver en værdifuld vejledning og feedback, der kan hjælpe dig med at forbedre dine tekniske færdigheder og udvikle din kunstneriske stil. Underviserne vil også kunne identificere områder, hvor du kan styrke dig og give dig værktøjer og øvelser til at arbejde med dette.

Teater og scenekunst på Ry Højskole

Med teaterfagene på Ry Højskole kan du udvikle dit talent inden for teater, performance og scenekunst, uanset om du er erfaren eller nybegynder.

Vi arbejder med skuespil, improvisation, bevægelse og stemmetræning, og vi fokuserer på æstetik og den røde tråd i vores fortællinger. Så hvis du vil udforske din vildskab, lære dig selv bedre at kende og udvikle dine teaterevner, så er teaterfagene på Ry Højskole det ideelle sted for dig. Vi glæder os til at se dig på de skrå brædder.

Teaterfagene på Ry Højskole

Musikteater

Musikteater er en kunstform, der forener musik og teater i en fantastisk show oplevelse. Du vil lære at bruge din krop og stemme til at skabe uforglemmelige optrædener.

Læs mere om musikteater som fag her

Teater og scenekunst

Faget Teater og scenekunst dykker ned i scenekunstens verden og hjælper dig med at finde inspiration fra omgivelserne og teaterlivet. Du træner kroppen og hjernen samt lærer om stemme, make-up og kostumer.

Læs mere om teater og scenekunst som fag her

Improteater

Improteater er en sjov og spontan form for teater, der hjælper dig med at slippe kontrollen og være i nuet. Gennem øvelser og teknikker fra teatrets verden vil du blive mere opmærksom på din krop og slippe din kreativitet fri.

Læs mere om improteater som fag her

Det Undersøgende Teater

Det Undersøgende Teater er et spændende tilbud til dem, der er interesserede i musik og teater. Her kan du udforske forskellige stilarter og skæve vinkler på scenekunst, udvikle dig kreativt og optræde for andre i løbet af forløbet.

Læs mere om Det Undersøgende Teater som fag her

Musik på Ry Højskole

På Ry Højskole kan du udforske og udvikle dine musikalske evner på en sjov og engagerende måde. Vores erfarne musiklærere vil guide dig gennem en spændende rejse, hvor du kan boltre dig i vores fantastiske faciliteter og mange instrumenter. Vores undervisningsmiljø er støttende, inspirerende og motiverende, hvor du kan føle dig tryg og udforske dit musikalske talent.

Du får også mulighed for at vise og udfolde dine musikalske evner på vores årlige “Ryskilde festival”.

Musikfagene på Ry Højskole

Band

Faget Band på Ry Højskole hjælper dig med at blive bedre til at spille sammen med andre musikere gennem forskellige musikalske stilarter, livekoncerter og studieoptagelser. Du skal have grundlæggende færdigheder på dit instrument for at deltage.

Læs mere om band som fag her

Songwriter

Hvis du elsker musik og teater og drømmer om at skrive og optræde med dine egne sange, så er vores Songwriter-fag på højskolen det perfekte valg for dig. Vi tilbyder en lærerig undervisning i sangskrivning, liveoptræden og indspilning i studiet.

Læs mere om songwriter som fag her

Partyband

Partyband er et spændende valgfag, hvor du kan spille de nyeste hits med dit eget band og få masser af spilletid. Uanset om du er sanger, instrumentalist, øvet eller begynder, er der plads til dig.

Læs mere om partyband som fag her

Musikproduktion

Musikproduktion er et spændende fag, der henvender sig til særligt drenge med interesse for elektronisk musik, lag-på-lag-produktion og fuld bandindspilning.

Læs om elektronisk musik her

I faget vil vi dykke ned i mixing og lære om forskellige filformater og lydkvalitet. Du vil blive klædt på til selv at kunne bruge skolens indspilnings faciliteter, så du også kan indspille i din fritid.

Læs mere om musikproduktion som fag her

Bliv en del af et univers med musik og teater på Ry Højskole

Vælg et højskoleophold på Ry Højskole og oplev et fællesskab omkring blandt andet musik og teater. Drenge som piger nyder at være sammen med andre unge og her er et ophold på en højskole det oplagte valg for at få en fed oplevelse med andre, der deler de samme interesser.

Hvis du synes Ry Højskole lyder som noget for dig, så tøv endelig ikke med at kontakte os eller booke en rundvisning. Vi glæder os til at høre fra dig!

Alle

Guitar toner: Forstå teorien bag tonerne

Om du vil lære at spille soli, akkorder, skalaer eller andet på en guitar, er det en stor fordel at kende tonesystemet på guitarens gribebræt. For at spille i praksis, er det altså en fordel at forstå teorien bag. Her kan du læse om hvordan tonesystemet er opbygget.

Læs mere »
Scroll to Top