Outdoor aktiviteter: Hav det sjovt i den danske natur med disse 5 aktiviteter

Outdoor aktiviteter

Mangler du inspiration til, hvordan du kan udnytte den smukke danske natur med sjove aktiviteter? Så kommer vi her med 5 bud på fede outdoor aktiviteter til dig der elsker friluftsliv. 

Hvorfor bruge tid i naturen? 

Der er masser af grunde til, hvorfor det er en fordel at komme ud i naturen. 

Frisk luft gør os glade, og sunde. 

Når vi kommer ud i naturen får vi masser af D-vitamin (også når solen ikke skinner), og D-vitamin giver dig energi, og styrker din krop! 

Derudover får vi også serotonin i systemet, når vi går udenfor. Det er et lykkehormon, der selvsagt gør dig glad i låget. Derfor skal man aldrig tage en gåtur i det fri for givet! 

Men er man typen der har brug for lidt mere action end en gåtur, så kommer vi her med 5 fede outdoor aktiviteter, der er let tilgængelige i Danmark. 

5 fede outdoor aktiviteter egnet til dansk natur 

I danmark har vi en fed natur, som mange undervurderer. Mange rejser langt væk for at finde de sjoveste outdoor aktiviteter, og nej, vi har ingen bjerge eller floder, men så har vi så meget andet! Der findes en bred vifte af natur i Danmark, som skal opleves. 

1. Kajak og kano

Som før nævnt har vi ingen floder i Danmark. Men vi har åer og søer, der egner sig perfekt til kano, og en af europas længste kystlinjer, der egner sig perfekt til havkajak. Vi mangler altså ikke vand i Danmark.

Når du sejler i kajak eller kano foregår det næsten altid i smukke omgivelser, og det er bare en fantastisk måde at bruge og opleve naturen på, fra en ny vinkel. 

På Ry kan du tage et kajakkursus på friluftslinjen, og du kan vælge hovedfaget der fokuserer på kajak, kano og desuden klatring. 

Her får du mulighed for at træne roteknik, styre- og støttetag, vejvalg, soloentring, stormredning, kanorodeo og grønlændervending. 

Der er plads til alle niveauer, og det er skide sjovt! 

2. Klatring

Klatring er for dig der elsker adrenalin! Klatring er grænseskubbende. Vores psyke har godt af at klare nye udfordringer, og det kan klatring give dig, ved at nå til tops. 

Det er det der gør klatring fedt. At nå toppen og målet giver en følelse af styrke og frihed. Men når du har nået dit mål, er der altid en sværere rute og en højere top at nå, så du kan udvikle dig. 

Man kan både klatre i træer eller på vægge, men i begge tilfælde er en vigtig del af succes, at man køber det bedste udstyr til den slags klatring, man vil beskæftige sig med. 

På Ry tilbyder på friluftslinjen et forløb, hvor du vil få grundviden indenfor klatring og udstyr, og også får lov at prøve kræfter med en masse teknikker som toprebsklatring, pursik, førstemandsklatring, rappelling, kæmpegynge og meget mere. 

3. Natursafari

Safari i Danmark? Det lyder som en spøg, men det er det på ingen måde. 

I Danmark er der masser af muligheder for at få set små og store dyr i naturen, hvis man giver det en chance. 

Tag en tur ud i naturen med overnatning og forstå hvordan naturens orden fungerer, og hvordan man gebærder sig i den. Det er altså en udvidet vandring, hvor du ikke bare går rundt i naturen, men lever i den. Saml bær, fisk, byg et sovested, og observer naturen og dyrene i den. 

På Ry har vi hovedfaget “Under åben himmel” som handler om netop alt dette. Du vil få en helt ny faglighed indenfor naturliv, og få mulighed for at komme på unikke ekspeditioner i den. 

Læs meget mere om faget Under åben himmel her

4. Udendørs yoga

Yoga er ikke kun noget der behøver at foregå i et yogastudie. I sommerhalvåret kan man med fordel rykke sin yoga udenfor. Yoga er en måde at mærke sin egen krop på, og at give den den nødvendige opmærksomhed. Det er fysisk krævende, men på samme tid utrolig afstressende. 

Solen styrker yogaens effekt, og så længe du sørger for at have et jævnt underlag under dig, er det kun en styrke, at rykke yogaen udenfor. 

På Ry har vi et yoga valgfag, læs mere om det her

5. Mountainbike

Mere action? Så er mountainbike et fremragende bud. Flere og flere vælger mountainbike til at være aktive, og der bliver lavet flere og flere mountainbikestier i de danske skove. 

Mountainbike er udfordrende og kræver balance, fokus og god kondition – og så er det skide sjovt.

På Ry har vi endnu et hovedfag på friluftslinjen, og det hedder “Adventure race”. Her kan du bl.a. prøve kræfter med Mountainbike, men også andre actionoprægede sportsgrene som sejlads og klatring. Læs mere om Adventure race faget her.

Friluftslinjen på Ry højskole 

På Ry højskole har du altså mulighed for at fokusere fuldt ud på friluftslivet, og vi skaber rammerne for, at du får mest muligt ud af det. 

Vi blander faglighed med oplevelser og venskaber. 

Vi tilbyder flere forskellige hovedfag indenfor friluftsliv, hvor du har rig mulighed for at fordybe dig i naturen under dit højskoleophold. Her vil du både kunne prøve kræfter med kano, kajak, klatring, natursafari, yoga, mountainbike og ikke mindst få gode råd til, hvordan du begår dig i naturen under de forskellige årstider. 

På friluftslinjen kan du gennemgå en helt unik udvikling, med masser af store oplevelser 

Læs mere om friluftsliv på Ry højskole her.

Alle

Ry Højskoles Elevmøde 2024

I år finder Elevmødet sted d. 2.-4. august. Ry Højskoles Elevforening er måske Danmarks ældste, og hvert år i den første weekend i august mødes omkring 600 gamle elever på

Læs mere »
Scroll to Top
BrODERI & BUDSKAB

På faget Broderi og budskab kobles håndens og hovedets arbejde. Vi skal nørkle med broderi – som faktisk er ekstremt sjovt og svært på samme tid – og vi skal reflektere over forholdet mellem netop håndens arbejdet og hovedet. Hvad sker der med vores hjerne, når vi fordyber os i et håndværk? Hvad er flow? Hvad giver det os, når vi mestrer noget?
Underviser: Anne

BRODERI & BUDSKAB er en del af valgfagene på Ry Højskole