BAND OG SAMMENSPIL PÅ RY HØJSKOLE
Musik har en stor plads på Ry Højskole, og spiller du allerede et instrument, er dette faget hvor du kan blive bedre til at spille sammen med andre – og måske finde sammen i en band-konstellation, som holder ved efter dit højskoleophold.
Prøve, live & production
Faget “Band og Sammenspil” er delt op I 3 faser: prøve, live og production. I de første uger skal vi prøve kræfter med forskellige musikalske stilarter indenfor rytmisk musik. Det kunne være Motown, Reggae, Latin, skæve taktarter eller Jazz … I næste fase arbejder vi frem mod en livekoncert på vores Ryskilde festival. Her spiller vi typisk fed dansemusik. I produktionsfasen indspiller vi i skolens studie og gør klar til vores sidste koncerter omkring Gæstedagen.
Alle instrumenter er velkomne
Der er plads til trommesæt, bas, guitarer, keyboards, percussion, blæsergruppe, sangere, violiner, harper og gerne nogen, der kan spille på noget helt syvende.
Sammenspil – den fælles lyd
Som band skal vi både arbejde med vores fælles lyd, og med vores instrumenter hver især. Undervejs spiller vi for hinanden, – giver kritik, gode råd og ideer.
Du vil blive en del af en sammenhæng, hvor vi lærer af hinanden og samler vores forskelligheder til spændende musikalske løsninger.
Improvisation, aflytning og musikteori
Vi øver teori, hørelære og rytmik for at få et fælles sprog og en fælles forståelse af musikken, og vi øver korstemmer og intonation for at mærke og forstå det klanglige univers. Vi skal øve os i at improvisere og spille solo, og vi skal sammen lytte numre af, for at forstå hvilke byggeklodser vores yndlingssange består af.
Studieindspilning og koncert
Undervejs kan vi spille koncerter i skolens egen café, og vi får mulighed for at stå på den store scene til vores årlige Ryskilde festival.
Sidst i forløbet indspiller vi i vores musikstudie.
Du kan også læse vores guide til musikproduktion.
Forudsætninger for at deltage på band og sammenspil
Dette kursus kræver, at du har grundlæggende færdigheder på dit instrument: Instrumentalister kan læse akkordskemaer eller Tabs, sangere kan synge en 2. Stemme, og blæsere kan læse eller stave sig til noder.
Band er sammen med Songwriter et hovedfag på Musiklinjen om foråret og om efteråret.
Tilmelding og mere information
Har du spørgsmål til faget “Band og sammenspil” er du velkommen til at kontakte os på kontoret@ryhojskole.dk. Du kan også læse mere i vores gratis brochure om et ophold fuld af musik på Ry Højskole.
Få en rundvisning
Hvis du har spørgsmål til musikfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.
I sommeren 2018 stod Ry Højskoles nye musiklokaler klar. I bygningen Bakkehuset finder du derfor to helt nye musiklokaler med tilhørende lydstudie. De rammer giver dig, der gerne vil være med på noderne, mulighed for at boltre sig i det musiske univers.
Undervisere
Underviserne på fotofagene har selv stor erfaring med den ………………………………………………………, både som fotograf og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Ønsker du at søge ind på kunstakademiet, tilbydes sparring i det omfang det er muligt.
Jesper O. Jakobsen
Underviser i Musik og sangskrivning, Band, Musikproduktion, Partyband
Jesper er uddannet fra
Jesper spiller bas
Kristian Riber
Underviser i Teater og Scenekunst
I teaterfagene har selv stor erfaring med den scenekunstneriske verden, både som spiller og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Sophia
Underviser i Teater og Scenekunst
I teaterfagene har selv stor erfaring med den scenekunstneriske verden, både som spiller og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Her ser du de fag, du kan vælge ud fra
Hovedfag
Friluftsliv
Teater
Musik
Keramik
Kunst
Verden omkring os
Valgfag
Adventuresport
Analog foto
Band
Broderi og budskab
Bæredygtigt tøjdesign
Dans
Film
Hot Skrot
Idræt & leg
Impro teater
Keramik Intense
Klatring, kano og kajak
Kloden kalder
Kor
Krop og køn
Litteratur og skriveværksted
Lytteklubben
Manuskriptskrivning
Musikproduktion
Partyband
Rød keramik
Sensommersafari
Sprog og eksistens
Storyslam
Tegning
Teater Lab
Under himlen
Verdensmad
Vintersafari
Værk og vandring
Yoga
Højskoleopholdets forløb
Højskoleopholdet er delt op i to perioder
På Ry Højskole har vi opdelt højskoleopholdet i to periode. Du kan sammensætte dit skema som du ønsker i både første og anden periode. Det giver en dig stor fleksibilitet og du kan nå at prøve en masse forskellige fag af.
Hvornår vælger du hovedfag?
Ved tilmelding vælger du et af de 6 hovedfag (de blå fag). Valget gælder kun de første 6 uger, som som vi kalder første periode. Efter de første 6 uger vælger du igen hovedfag (måske det samme som du havde i første periode – måske et andet, det er op til dig), som gælder for resten af højskoleopholdet, det vi kalder anden periode.
Hvornår vælger du valgfagene?
Efter ankomsten bliver du præsenteret for alle valgfagene og fagenes undervisere. Herefter vælger du de valgfag du helst vil have første periode. Når første periode afsluttes kan du vælge nye valgfag for anden periode.
Fordybelsesuger
På Ry Højskole har du hver uge mange timer på dit hovedfag. I både første og anden periode vil der være en hel uge, hvor du kun har hovedfagstimer – det kalder vi en fordybelsesuge. Her har du mulighed for at rejse ud med dit fag, lave særlige intense projekter og fordybe dig sammen med dine kammerater på dit hovedfag.
Studietur
På hvert ophold arrangeres der en studietur, hvor alle elever deltager sammen. Her er fokus ikke så fagligt snævert, som under fordybelsesuger, men i stedet på at rejse ud i verden, se noget og have det sjovt sammen i den store gruppe.
Hvor mange uger tilmelder man sig?
Om foråret kan man tilmelde sig det samlede 22 ugers forløb. Det gør næsten alle. Har man kun mulighed for at være med de første 7 uger eller de følgende 15, kan man vælge perioderne enkeltvis. Vælger man 7 uger, kan man ikke regne med en plads de følgende 15 uger.
Efterårskurset er på 18 uger, og man melder sig til det samlede forløb.
Fleksibelt højskoleophold
Strukturen med en første og en anden periode gør, at det faglige indhold og dit ugentlige undervisningsskema er fleksibelt. Efter første perdiode (som er 6 uger på efterårsholdet og 7 uger på forårsholdet) vælger alle igen nye fag. Ingen har på forhånd valgt fag til anden periode. Det giver dig god mulighed for at prøve en masse fag og vælge om undervejs i løbet af dit højskoleophold.
Forvirret?
Vi forstår godt, hvis det kan være lidt svært at overskue skema og struktur. Ring og hør nærmere eller kom forbi og få en rundvisning – så bliver du hurtigt meget klogere.
Suppler dit hovedfag med disse forskellige valgfag
Bliv elev
Kom forbi til en rundvisning på Ry Højskole og bliv klogere på os. Oplev højskolen og hør mere om de fag, som du er interesseret i.