MUSIKPRODUKTION PÅ RY HØJSKOLE
Musik på computer – Musikproduktion arbejder vi med elektronisk musik (f.eks. dub step), lag-på-lag-produktion, (som de fleste gør I deres hjemmestudier) og fuld bandindspilning, hvor alt er mic´et op.
Arbejdsmetode
Først arbejder vi i teams med små øvelser, for at lære for vores indspilningssoftware at kende. Senere deler vi os i små hold og arbejde med det du/I synes er mest spændende og udfordrende.
På skolens computere bruger vi det professionelle musikprogram Cubase, men har du din egen laptop med Cubase, Logic, Garageband eller ProTools, kan du selvfølgelig bruge den. Det meste af det vi gennemgår, kan overføres til et hvilket som helst DAW program.
Dette lærer du i musikproduktion
- Mikrofon opstilling for optagelse af instrumenter, forstærkere og vokal.
- Optage lyde på mp3 optagere og bruge dem til at lave beats via sampler.
- Indspille og redigere i Cubase.
- Brug af loops, Groove Agent trommemaskine og softsynths.
- Insert og send effekter – compresser, equalizer, reverb og delay.
- Arbejdsmetoder, tips og tricks.
- Mixning og viden om fil-formater og lydkvalitet.
Du kan indspille dine egne sange
Som deltager på faget bliver du klædt på til selv at kunne bruge skolens indspilningsfaciliteter, så I kan indspille i fritiden.
For bare 10 år siden var det en bekostelig affære at få indspillet sine sange i et studie, men i dag har alle, med en laptop i tasken, et potentielt lydstudio lige ved hånden.
Læs også: Hvordan skriver man en sang?
Rundvisning i musiklokalerne
I sommeren 2018 stod Ry Højskoles nye musiklokaler klar. I bygningen Bakkehuset finder du derfor to helt nye musiklokaler med tilhørende lydstudie. De rammer giver dig, der gerne vil være med på noderne, mulighed for at boltre sig i det musiske univers.
Mere information om musikproduktion på ry højskole
Søger du efter en højskole med musikproduktion, så kom med på Ry Højskole. Ring til os på tlf. 86 89 18 88, hvis du har spørgsmål til faget eller andet omkring højskoleopholdet. Vi vil også meget gerne byde dig op til en rundvisning på højskolen. Har du set vores brochure, hvor du kan læse mere om Ry Højskole? Du kan nemt få fingrene i den her.
Undervisere
Underviserne på … har selv stor erfaring med den ………………………………………………………, både som …………. og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Jesper O. Jakobsen
Underviser i Musik og sangskrivning, Band, Musikproduktion, Partyband
Jesper er uddannet fra
Jesper spiller bas
Kristian Riber
Underviser i Teater og Scenekunst
I teaterfagene har selv stor erfaring med den scenekunstneriske verden, både som spiller og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Sophia
Underviser i Teater og Scenekunst
I teaterfagene har selv stor erfaring med den scenekunstneriske verden, både som spiller og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.
Her ser du de fag, du kan vælge ud fra
Hovedfag
Friluftsliv
Teater
Musik
Keramik
Kunst
Verden omkring os
Valgfag
Adventuresport
Analog foto
Band
Broderi og budskab
Bæredygtigt tøjdesign
Dans
Film
Hot Skrot
Idræt & leg
Impro teater
Keramik Intense
Klatring, kano og kajak
Kloden kalder
Kor
Krop og køn
Litteratur og skriveværksted
Lytteklubben
Manuskriptskrivning
Musikproduktion
Partyband
Rød keramik
Sensommersafari
Sprog og eksistens
Storyslam
Tegning
Teater Lab
Under himlen
Verdensmad
Vintersafari
Værk og vandring
Yoga
Højskoleopholdets forløb
Højskoleopholdet er delt op i to perioder
På Ry Højskole har vi opdelt højskoleopholdet i to periode. Du kan sammensætte dit skema som du ønsker i både første og anden periode. Det giver en dig stor fleksibilitet og du kan nå at prøve en masse forskellige fag af.
Hvornår vælger du hovedfag?
Ved tilmelding vælger du et af de 6 hovedfag (de blå fag). Valget gælder kun de første 6 uger, som som vi kalder første periode. Efter de første 6 uger vælger du igen hovedfag (måske det samme som du havde i første periode – måske et andet, det er op til dig), som gælder for resten af højskoleopholdet, det vi kalder anden periode.
Hvornår vælger du valgfagene?
Efter ankomsten bliver du præsenteret for alle valgfagene og fagenes undervisere. Herefter vælger du de valgfag du helst vil have første periode. Når første periode afsluttes kan du vælge nye valgfag for anden periode.
Fordybelsesuger
På Ry Højskole har du hver uge mange timer på dit hovedfag. I både første og anden periode vil der være en hel uge, hvor du kun har hovedfagstimer – det kalder vi en fordybelsesuge. Her har du mulighed for at rejse ud med dit fag, lave særlige intense projekter og fordybe dig sammen med dine kammerater på dit hovedfag.
Studietur
På hvert ophold arrangeres der en studietur, hvor alle elever deltager sammen. Her er fokus ikke så fagligt snævert, som under fordybelsesuger, men i stedet på at rejse ud i verden, se noget og have det sjovt sammen i den store gruppe.
Hvor mange uger tilmelder man sig?
Om foråret kan man tilmelde sig det samlede 22 ugers forløb. Det gør næsten alle. Har man kun mulighed for at være med de første 7 uger eller de følgende 15, kan man vælge perioderne enkeltvis. Vælger man 7 uger, kan man ikke regne med en plads de følgende 15 uger.
Efterårskurset er på 18 uger, og man melder sig til det samlede forløb.
Fleksibelt højskoleophold
Strukturen med en første og en anden periode gør, at det faglige indhold og dit ugentlige undervisningsskema er fleksibelt. Efter første perdiode (som er 6 uger på efterårsholdet og 7 uger på forårsholdet) vælger alle igen nye fag. Ingen har på forhånd valgt fag til anden periode. Det giver dig god mulighed for at prøve en masse fag og vælge om undervejs i løbet af dit højskoleophold.
Forvirret?
Vi forstår godt, hvis det kan være lidt svært at overskue skema og struktur. Ring og hør nærmere eller kom forbi og få en rundvisning – så bliver du hurtigt meget klogere.
Suppler dit hovedfag med disse forskellige valgfag
Bliv elev
Kom forbi til en rundvisning på Ry Højskole og bliv klogere på os. Oplev højskolen og hør mere om de fag, som du er interesseret i.