5 unge danske mandlige sangere, du skal kende

Unge danske mandlige sangere

I denne artikel bliver du introduceret til 5 af de mest spændende upcoming unge mandlige danske sangere, vi har i landet lige nu. Nogle af dem kender du måske i forvejen, andre navne vil formentlig være nye for dig. Derfor skal du selvfølgelig lære dem at kende nu! Disse unge talenter har allerede vist deres evne til at imponere publikum med deres fantastiske stemmer og fængende melodier.

Upcoming 

De navne du skal lære at kende i denne artikel kategoriseres som det der hedder upcoming artister. Dvs. musikere der er i gang med at arbejde sig ind i danskernes bevidsthed, og som klarer det godt. 

En upcoming artist er altså en der ikke er på toppen endnu, men som med høj hastighed er på vej derop og med al sandsynlighed snart vil levere radiohits til danskerne. Og dens slags artister er fede at lægge mærke til, inden de rammer toppen. Så kan man prale af, at man så den komme, inden sine venner. 

1. August Høyen 

Første mand på listen er dygtige August Høyen fra København. Han har allerede optrådt på Smukfest og Uhørt samt et Soundvenue Live-arrangement. Han er mest kendt for nummeret Vennerne skinner, som med den R&B blandet med singer/songwriter lyd har charmeret mange lyttere. Hans sange er følsomme og for det meste down-tempo, og det er svært ikke at “føle med”, når han optræder, fordi han formår at skabe et meget sårbart og ærligt rum omkring sig med hans musik. 

2. Guldimund

Guldimund med det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen har erfaring fra andre musikgrupper som både sangskriver, bassist og medforsanger. Han var nemlig med i både TÅRN og Blaue Blume, og nu er han så sprunget ud som soloartist. Genren er dansksproget indie blandet med pop, der skaber et drømmende univers. Hans største nummer er dem, vi plejede at være fra 2021, og det tegner godt for den unge sanger, der netop har udgivet sit andet album. 

3. Joyce 

Joyce er en københavnsk rockgruppe, med Sebastian Wegener som forsanger og sangskriver. Han har en helt vildt energisk vokal, og formår at formidle ungdommens sårbarhed og frustration gennem den på en autentisk måde. De debuterede i 2019 og har siden arbejdet sig op. Deres mest kendte nummer er Formskifter fra 2020 der er tæt på umulig at sidde stille til. 

4. Afskum

Afskum er lidt af et mysterie. Hans borgerlige navn er Prince Askar, og han har tilbragt det meste af sit liv i Odense. Hans musik bærer på store følelser, som handler om alt fra racisme til generationstraumer, og det skinner igennem på scenen, hvor tæt inden på livet han har haft netop de ting. Mysteriet ligger i, at han stadig ikke har udgivet noget. Alligevel formåede han at tiltrække et stort publikum på Roskilde Festival 2022, da han optrådte på Rising scenen. Man ved altså kun, hvordan han lyder, hvis man har set ham på scenen. Hans musik er fuld af aggression og der opstår ofte moshpits til hans koncerter.  

5. Ussel 

Bag kunstnernavnet Ussel står Sønderjyske Emil Baadsgaard, en fyr med store ambitioner og en kæmpe kreativitet. Han blander genre og har ikke én bestemt lyd. Han har både præsteret følelsesladet popmusik, emo-rap og beskidt suspekt-rap i selskab med Orgie-E. Det er svært at forudsige Ussels næste træk, og det er det der gør ham til en utrolig spændende musiker og sanger. Han har da også vundet en førsteplads i karrierekanonen.

Musik på Ry Højskole 

Hvordan søren bliver man den nye Lukas Forchhammer eller Andreas Odbjerg? Man øver sig selvfølgelig, og det kan du få redskaber til på Ry Højskole. 

Vi har en musiklinje hvor du både kan lære at producere musik, skrive sange, optræde, være i et band og at skrive musik til teaterforestillinger. 

Hvis du drømmer om at blive professionel artist på et tidspunkt, er der helt sikkert gode værktøjer at hente på vores musikproduktionsfag og sangskrivningsfag. 

På sangskrivning lærer du hvordan du går til sangskrivning på en proaktiv måde, og hvordan du sætter tekst og melodi sammen. På musikproduktion lærer du at arbejde med musik på computeren, og at indspille dine sange. 

Læs meget mere om musiklinjen her.

Scroll to Top