[vc_row padding_top=”175″][action show_button=”no” background_image=”16803″ padding_top=”12″ padding_bottom=”12″]

TEATER OG SCENEKUNST

TEATER OG SCENEKUNST

[vc_empty_space height=”18px”][vc_row type=”grid” text_align=”center” background_color=”#e5ebdb” border_color=”#e5ebdb”][vc_row_inner padding_top=”12″ padding_bottom=”4″ css=”.vc_custom_1437999210010{padding-top: -20px !important;padding-right: -20px !important;padding-bottom: -20px !important;padding-left: -20px !important;}”][vc_empty_space height=”2px”]

[button size=’small’ style=” text=’Se Skema’ icon=” icon_color=” link=’/skema’ target=’_self’ color=’#000000′ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#cccccc’ hover_border_color=’ #e5ebdb’ background_color=’#ffffff’ hover_background_color=’#a6b197′ font_style=’normal’ font_weight=’600′ text_align=’center’ margin=”]

[vc_column_inner width=”1/6″ css=”.vc_custom_1439361458401{padding-top: 2px !important;padding-bottom: 2px !important;}”]

[button size=’small’ style=” text=’Book Rundvisning’ icon=” icon_color=” link=’/rundvisning’ target=’_self’ color=’#000000′ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#cccccc’ hover_border_color=’ #e5ebdb’ background_color=’#ffffff’ hover_background_color=’#a6b197′ font_style=’normal’ font_weight=’600′ text_align=’center’ margin=”]

[vc_column_inner width=”1/6″ css=”.vc_custom_1439361475961{padding-top: 2px !important;padding-bottom: 2px !important;}”]

[button size=’small’ style=” text=’Bestil Brochure’ icon=” icon_color=” link=’/bestil-brochure’ target=’_self’ color=’#000000′ hover_color=’#ffffff’ border_color=’#cccccc’ hover_border_color=’ #e5ebdb’ background_color=’#ffffff’ hover_background_color=’#a6b197′ font_style=’normal’ font_weight=’600′ text_align=’center’ margin=”]

[vc_row type=”grid” background_color=”#f4f4f4″ padding_top=”14″][vc_column width=”1/2″]

MUSIKTEATER

Musikere og skuespillere arbejder sammen.

I Musikteater skal vi forene musikkens og teatrets sprog i en forestilling, hvor kunstarterne gensidigt beriger hinanden.

 

Vi arbejder og udvikler materialet sammen med musikerne undervejs, men øver os og skaber teaterdelen i teatersalen.

 

Til sidst rykker musikere og teaterfolk sammen, og laver et kæmpe show, hvor musik, teater, dans, røg, lyd og lys går op i en højere enhed. Det skabende fællesskab er i fokus.

 

Vi dykker ned i teatrets værktøjskasse og henter de teknikker vi skal bruge til den specifikke forestilling. Vi starter forløbet med arbejde med krop og stemme, med nærvær på scenen og hvordan man får replikker og karakterer til at leve på scenen. Man kan altså være med, uanset hvilken erfaring man måtte have indenfor teatret. Der sørges for at tage højde for de erfarne og de som aldrig har prøvet det før.

 

I undersøgelsesprocessen finder vi sammen frem til hvilke tematikker og æstetik vi har lyst til at lege med på scenen. Med virkemidler hentet fra alle hjørner af kunstens verden, giver vi indholdet en form, vælger eller skriver tekster og skaber karakterer der kan begå sig i det valgte univers.

 

Undervejs i processen mødes vi med musikeleverne, der sideløbende arbejder med den samme kunstner og musisk fortolker dette univers. Ugen inden forestillingen mødes vi alle sammen i teatersalen, sætter scener og musiknumre sammen og her opstår magien for alvor!

 

Ingen ved rigtig hvor vi ender, men vi ender altid et virkelig godt sted; nemlig med en forestilling med fuld smæk på både musik og teater, som er en ganske særlig oplevelse at være en del af. En forestilling som vises for resten af eleverne, familie og venner.

 

Det er en unik og sjov måde at skabe en forestilling og en fantastisk måde at lære nye mennesker at kende.[vc_empty_space height=”25px”][vc_empty_space height=”25px”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21570″ img_size=”600×350″ alignment=”center” qode_css_animation=”element_from_left” transition_delay=”0.5″][vc_row type=”grid” padding_top=”14″][vc_column width=”1/2″]

Skuespillerens værktøjskasse
Skuespil er også et håndværk. I starten af forløbet vil vægten i undervisningen ligge på de færdigheder du har brug for, når vi senere sammen skal opsætte en forestilling.

 

Du vil lære det fysiske teater at kende, hvor det at bruge sig selv er i centrum for såvel komposition som billeddannelse. Som skuespiller skal man lære at aflæse, fastholde og videregive kropsligt udtryk – hvordan man bevæger og placerer sig i rum, hvordan man står, springer, sidder og ligger – som forudsætning for at kunne formidle følelsernes fysiske og psykiske udtryk.

 

Vi træner din stemme og krop og bruger dine erfaringer, fantasi og følelser som instrument. Psykologisk indlevelse og ensemble-træning, samt opbygning af en karakter, er vigtige forudsætninger for et godt resultat.

 

Ønsker du senere at søge ind på teater- eller scenekunstskolen, får du i faget Teater vigtige redskaber med dig.[vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21569″ img_size=”600×350″ alignment=”center” qode_css_animation=”element_from_right” transition_delay=”0.5″][vc_empty_space height=”22 px”]Garcia Lorca: Blodbryllup[vc_row type=”grid” background_color=”#ffffff” padding_top=”14″][vc_column width=”1/2″]Stikord:
Fysisk visuelt teater, improvisation, manuskriptskrivning, iscenesættelse, instruktion, fortælleteknik, monologer, skuespiltræning, method acting, Stanislawski, Michael Chekow, Dario Fo, Keith Johnstone, Meyerhold.

 

Rundvisning i Teater
Få et smugkig ind bag tæppet til Teater og Dramas faciliteter på
Ry Højskole. Først træder vi ind i den store teatersal med professionelt lyd og lys udstyr. Afslutningsvis bevæger vi os ud i sminkerummet hvor de sidste nerver rystes af.

 

Læs også:

Hvordan bliver man skuespiller?

Guide til scenekunstuddannelser og scenekunstskoler[vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”14px”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ms4zVv5Mm5w”][vc_empty_space height=”25px”][icon_text icon=”fa-map-marker” icon_type=”circle” icon_size=”fa-4x” icon_animation=”q_icon_animation” icon_animation_delay=”0.3″ title=”Her bor vi” link=”/her-bor-vi” target=”_self” link_icon=”yes” title_color=”#000000″ icon_color=”#000000″ link_color=”#000000″][icon_text icon=”fa-home” icon_type=”circle” icon_size=”fa-4x” icon_animation=”q_icon_animation” icon_animation_delay=”0.8″ title=”RUNDVISNING” link=”/rundvisning” target=”_self” link_icon=”yes” title_color=”#000000″ icon_color=”#000000″ link_color=”#000000″][icon_text icon=”fa-file-text-o” icon_type=”circle” icon_size=”fa-4x” icon_animation=”q_icon_animation” icon_animation_delay=”1.3″ title=”TILMELD” link=”/tilmeld” target=”_self” link_icon=”yes” title_color=”#000000″ icon_color=”#000000″ link_color=”#000000″][icon_text icon=”fa-phone” icon_type=”circle” icon_size=”fa-4x” icon_animation=”q_icon_animation” icon_animation_delay=”1.8″ title=”KONTAKT” link=”/kontakt” target=”_self” link_icon=”yes” title_color=”#000000″ icon_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top